ELFZ op maat,
gedragsregels

Niet iedereen past binnen de ELFZ cultuur. De ELF wordt dan ook deskundig gescreend op een passende motivatie, sociale vaardigheden, een professionele uitvoering van de gevraagde taken en efficiënt werken.

Wij houden de standaard hoog door af te gaan op klant reacties die we toetsen aan onderstaande gedragsregels. Bij te veel negatieve klant opmerkingen wordt het profiel van de ELF tijdelijk stop gezet of verwijderd.

Een ELF

 1. Stelt zich tijdens de eerste ontmoeting altijd voor en neemt altijd afscheid met een bedankje en de vraag of het naar wens is geweest
 2. Houdt zich aan de gemaakte afspraken
 3. Werkt maximaal drie dagen per week bij een en dezelfde particulier/particulier huishouden, volgens de regels ‘dienstverlening aan huis’ van de overheid.
 4. Draagt draagt zelf de verantwoordelijkheid dat hij/zij niet voor een bedrijf als klant werkt, werkend volgens de regels ‘dienstverlening aan huis’ van de overheid.
 5. Is op tijd aanwezig voor aanvang van de werkzaamheden
 6. Is altijd alleen, tenzij anders afgesproken
 7. Is passend gekleed, dus bijvoorbeeld geen teenslippers en gebruikt schone kleding
 8. Begroet iedereen die zij / hij tegenkomt in huis
 9. Pakt zelfstandig een glas water om dorst te lessen. Ander drinken in het huis van de klant wordt alleen genuttigd als het wordt aangeboden door de klant.
 10. Eet bij langere afspraken zelf meegebrachte etenswaren en drinken, tijdens een vooraf met de klant afgesproken pauze.
 11. Neemt de klant serieus. Zo stopt de ELF bijvoorbeeld even met zijn werkzaamheden als de klant hem/haar aanspreekt en hanteert de u-vorm, tenzij de klant de ELF vraagt om hem/haar met de naam of in jij-vorm aan te spreken.
 12. Vraagt door als hij/zij de klant niet begrijpt (‘Hoe bedoelt u dat precies?’)
 13. Is alleen bezig met de gevraagde taak. De ELF beantwoord bijvoorbeeld dus geen telefoongesprekken onder werktijd, tenzij anders afgesproken met de klant.
 14. Streeft naar een stapje extra, zoals bijvoorbeeld een goede tip, doorverwijzing voor een andere taak of feedback naar de organisatie.
 15. Is duidelijk in hoe hij de klus aan gaat pakken.
 16. Stelt altijd open vragen bijvoorbeeld
  1. In plaats van: ‘Bent u tevreden?’; ‘Hoe vindt u het zo?’
  2. In plaats van: ‘Dus u wilt alleen de ramen gelapt hebben?’; ‘Wat kan ik eventueel nog meer voor u betekenen?’

Een klant

Heeft een gastvrije, betrouwbare en open houding naar de ELF zodat het gegeven vertrouwen in goede handen is!

 

ELFZ ® - Klusjes in & om het huis! | Privacybeleid | Cookiebeleid | Algemene voorwaarden